· Blog de Cuina ·

Coca de Sant Joan

Elaboració

  1. Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.
  2. Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa. Deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.
  3. Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu al centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.
  4. Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.
  5. Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d’1 cm aproximadament i forma ovalada.
  6. Pinteu-ho amb ou i col•loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli de volum.
  7. Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.
  8. Variacions:
  9. Abans de col•locar-hi la fruita es pot posar una capa finíssima de massapà rebaixat amb una mica de clara d’ou.
  10. S’hi pot posar crema després de deixar llevar la massa amb les fruites.
  11. S’hi poden afegir espècies (comí, canyella, anís estrellat, etc.) a la massa, ben triturades.
  12. Es pot fer sense fruita confitada.
  13. Es pot farcir de crema, cabell d’àngel, xocolata etc.
 

Ingredients

  • 250 g de farina força
  • 60 g de sucre
  • 20 g de llevat de forner
  • 5 g de sal    
  • 50 g de mantega
  • llimona i taronja ratllada
  • 2 ous
  • 75 ml de llet
  • 50 g de pinyons remullats amb aigua
  • 50 g de fruita confitada
 
Tel. 93 879 63 35
Email: botiga@laperlavalles.cat
Enviar a un amic:

Tots els drets reservats a Productes Alimentaris la Perla. Dissenyat per Albert Francesc